pix@willyweyens.com
Rallyworld
 
WEBBREEN.080.jpg
 Moments in Motion 2019-10-20   

Order Now 2019 !

 Cover-2019_kopie

Gallery shortcuts

dakarworld
RW2011DEFa-copy
WRC-logo-rev-white-300x124
D19
Home Dakar
Dakar
Team Bezemer zoekt beloning in "eigen ritme" PDF Print E-mail
Dakar

San Miguel de Tecuman, 03.01.2011

 

RACE REPORT MAANDAG 3 JANUARI / EEN EIGEN RITME AANHOUDEN WORDT NOG STEEDS BELOOND!

SS3-BEZEMER-417HET TEAM:

Cor BEZEMER, 18de deelname / Daniel CNUDDE, 17de deelname / Jan VAN DER VAET, 1ste deelname

 

VOERTUIG / CATEGORIE / STARTNUMMER: MAN TGA 18.480 / Trucks / # 541 

 

 

DE RIT VAN MAANDAG 3 JANUARI:  

SS2: Cordoba - San Miguel de Tucuman   Verbindingsrit: 440 km   Chronorit: 324 km

Op een nog onontgonnen terrein, trekt de rallykaravaan richting noorden. Het wordt een zeer gevarieerde rit waarin niet alleen het struikgewas en de bomen, maar ook de ‘oneffenheden’ van het parcours zelf, voor de nodige moeilijkheden zullen zorgen.

 

RESULTAAT SS2 / KLASSERING NA SS2:   27ste plaats in 4h 39 min 00 sec / 28ste algemeen

 

HET VERHAAL VAN COR, DANIEL EN JAN:

SS3-BEZEMER-418De Antwerpse MAN van Cor, Daniël en Jan heeft de ruim 700 km lange rit naar San Miguel de Tucuman goed verteerd.

“Ook vandaag hebben we weer ons eigen ritme gereden”, horen we aan de andere kant van de telefoon. “Al wil dat zeker niet zeggen dat we ‘slenteren’. Maar we nemen, in tegenstelling tot sommige collega’s, geen risico’s. Vandaag hebben we trouwens weer een paar trucks langs de kant zien staan … of zelfs zien liggen. Dergelijke situaties willen we zeker vermijden. We zorgen er – voorlopig nog steeds met succes - ook voor dat we op dit parcours niet te veel gaan driften met de truck, want dat zou ons maar al te makkelijk een lekke band kosten. We rijden dus berekend en op die manier klimmen we toch weer een aantal plaatsen op in de rangschikking. Momenteel parkeren we op de 28ste plaats.

Over het annuleren van de opgelopen straftijd uit de eerste chronorit, hebben Cor & co nog geen nieuws. “Maar we laten dit niet los en zullen de koersdirectie straks opnieuw gaan interpelleren. Annulatie van die straftijd zou immers betekenen dat we meteen naar de 20ste positie doorstoren” !

Dat de sfeer in de cabine opperbest is mag nog blijken uit het feit dat de “grootste problemen” veroorzaakt worden door het “HANS systeem” (een veiligheidssysteem dat ook in de F1 gebruikt wordt en dat de rijders nog meer bescherming moet geven bij eventuele ongevallen). “Ik ben het nog niet echt gewoon”, weet Cor Bezemer. “Het belemmert me te veel in mijn bewegingsvrijheid. Maar het zal over een paar dagen wel beter zijn zeker…?”

SS3-BEZEMER-419

DE RIT VAN DINSDAG 4 JANUARI:

SS3: San Miguel de Tucuman – San Salvador de Jujuy         Verbindingsrit: 408 km   Chronorit: 226 km

Een rit met twee gezichten, die de rijders bovendien naar de flanken van het Andesgebergte brengt. Het rood van het zowel het zand als de bergflanken domineert het eerste deel; na een kort intermezzo zoeken de teams vervolgens de grindpistes op die hen door de verraderlijk dichte begroeiing van het bergwoud moet brengen. Om veiligheidsredenen rijden de trucks dit tweede gedeelte van de chronorit niet. Gezien hun omvang zouden heel wat onder hen zich geen weg kunnen banen doorheen dit parcours.

Neem ook eens een kijkje op www.teambezemer.com

 
Team Bezemer opent met 38ste plaats PDF Print E-mail
Dakar

02.02.2011
HET TEAM:
Cor BEZEMEWIWKNUDDE069R, 18de deelname / Daniel CNUDDE, 17de deelname / Jan VAN DER VAET, 1ste deelname
  
VOERTUIG / CATEGORIE / STARTNUMMER:  MAN TGA 18.480 / Trucks / # 541 
 
DE RIT VAN ZONDAG 2 JANUARI:    
SS1: Victoria – Cordoba   Verbindingsrit: 566 km   Chronorit: 222 km
Snel en technisch parcours dat de deelnemers meteen al naar de hoogvlakte van Cordoba – het onvervalste centrum van de WRC Rally van Argentinië – brengt. Als ‘warm up’ kan dit wel tellen… ! 
  
KLASSERING NA ETAPPE 1:  38ste in 3h 42min 08 sec.
 
HET VERHAA L VAN COR, DANIEL EN JAN:
Na de hectische toestanden van de laatste dagen van 2010, waren Cor, Daniël en Jan maar wat blij dat zij op Nieuwjaarsdag de MAN over de startbrug op de “Avenida 9 Luglio” konden rijden. “Het was opnieuw een ongelooflijk beeld”, weet Cor te vertellen. “Met misschien nog meer volk langs het parcours dan bij onze vorige deelname in 2009. En dat blééf zo maar duren… een ongelooflijke ambiance en een uitstekende manier om de wedstrijd te starten. De 377 verbindingskilometers vlogen dan ook voorbij…”
Zondagmorgen is het dan eindelijk tijd voor het ernstige werk. De eerste chronorit staat op het programma en Cor BezemerWIWKNUDDE072 blikt nog even vooruit op de ambities die hij, bij de start van zijn 18de Dakar, koestert. “Er staan 68 trucks aan de start en samen met Daniël en Jan durf ik toch wel dromen van een plaats in de top 20”, stelt Bezemer. “Veel hoger mogen we onze target niet stellen, want er zit ongelooflijk veel kwaliteit in het peloton. En tegen fabrieks- of semi fabrieksteams kunnen wij, als individueel team dat het zonder externe assistentie moet stellen, niet wedijveren.  Wij tekenen dus meteen voor een top 20 plaats van onze MAN…”
 
BEZEMER-779Zondagavond bereikte het Antwerpse trio de finish in Cordoba met gemengde gevoelens. “Onze inspanningen werden niet beloond”, gromde Cor Bezemer. “We rijden een perfecte race maar worden dan ‘afgestopt’ door de Nederlander Elfrink die zijn truck op z’n zij gelegd had en de weg compleet blokkeerde! Even voordien was hij ons al als een kamikaze voorbij gestoven en dachten we ‘dit gaat niet lang duren’… We kregen vlug gelijk maarBEZEMER-780 jammer genoeg was er geen doorkomen meer aan, de weg was volledig geblokkeerd. Uiteindelijk hebben we met een aantal Nederlandse teams de truck weer vlot getrokken, maar ondertussen pakten we wel een goed kwartier en dat is wel érg veel in een openingsrit…”
“Voor het overige was het een probleemloze openingsdag”, gaat Bezemer verder. “In het begin van de etappe haalden we vlot 130-140 km/uur, zonder enig risico te nemen.
BEZEMER-781 BEZEMER-783 BEZEMER-784
Maar dan kwamen we op rotsachtig terrein en ging de snelheid uiteraard naar beneden. We zijn ons eigen ritme blijven aanhouden en hebben op veiligheid gespeeld en dat zal ook in de komende dagen onze tactiek worden. Bij de finishlijn stelden we nog vast dat een aantal deelnemers in een regenbui verzeild geraakt was, maar wijzelf hebben daar niets van gemerkt. Het traject was droog toen wij passeerden, maar ik kan me voorstellen dat sommigen echt hebben moeten ploeteren… Een pluim ook voor Daniël Cnudde die voortaan de ‘chauffeur van dienst’ is. In het verleden wisselden Daniël en ikzelf mekaar al eens af achter het stuur, maar in deze Dakar zal hij de vaste chauffeur zijn en doe ik de navigatie. 
BEZEMER-782
Alle ‘gedupeerden’ in dit verhaal zijn zondagavond nog naar de koersdirectie getrokken met de vraag het opgelopen tijdsverlies te annuleren. Doch maandagmorgen, enkele uren voor de start van de 2de etappe, was het nog steeds wachten op het verdict van de wedstrijdleiding…
 
DE RIT VAN MAANDAG 3 JANUARI:    
Cordoba - San Miguel de Tucuman   Verbindingsrit: 440 km   Chronorit: 324 km
Op een nog onontgonnen terrein, trekt de rallykaravaan richting noorden. Het wordt een zeer gevarieerde rit waarin niet alleen het struikgewas en de bomen, maar ook de ‘oneffenheden’ van het parcours zelf, voor de nodige moeilijkheden zullen zorgen.
 
Team Bezemer voor de 18de keer aan de start van de Dakar PDF Print E-mail
Dakar

Buenos Aires, 01.01.2011

 

VEEL STRESS EN HECTIEK IN DE LAATSTE DAGEN VOOR DE START

TEAMLEDEN:

Cor BEZEMER, België  - 63 jaar - 18de deelname voor de 10de keer samen met Daniël Cnudde aan de start / Daniel CNUDDE, België - 55 jaar - 17de deelname / Jan VAN DER VAET, België - 29 jaar - 1ste deelname

 

WIWBEZEMER

 

            STARTNUMMER:   # 541

 

 

 

CATEGORIE/VOERTUIG:

Trucks / MAN TGA 18.480

 

 

DE RIT VAN ZATERDAG 1 JANUARI:   Buenos Aires - Victoria

Geheel conform de traditie schoten ze ook dit jaar de Dakar op 1 januari weer op gang. Zaterdagmorgen zag de “Avenida 9 Luglio” weer zwart van het volk toen de deelnemers aan deze 32ste Dakar zich een weg trachtten te banen richting Victoria, eindpunt van de eerste dag. Aan enthousiasme immers geen gebrek in Argentinië wanneer het woord “rally” wordt uitgesproken…

De chrono’s bleven op dag 1 nog op zak, want tussen Buenos Aires en Victoria wachtten de rijders alleen 377 verbindings-kilometers. Het échte werk begint immers pas zondag…

 WIWBEZEMER-57

 HET VERHAAL VAN COR, DANIEL EN JAN:

De 32ste Dakar is niet zo best begonnen voor Cor Bezemer, Daniel Cnudde en Jan Van der Vaat. Net voor Kerstmis kreeg het MAN team van de organisatie in België het laconieke bericht dat de linker deur van de truck bij het verlaten van het schip in Buenos Aires zodanig beschadigd was, dat ze niet meer dicht ging… Aangezien men niet meer details kon geven over de aard van het mankement, namen Cor en co veiligheidshalve twee nieuwe scharnieren en een slot mee in hun bagage.

Toch zou het, na aankomst in de Argentijnse hoofdstad,  nog tot WIWBEZEMER-57maandag duren vooraleer ze de MAN onder handen konden nemen. Althans, dat was de bedoeling, want er dook een nieuw probleem op: de pinkers waren blijven opstaan bij het verlaten van de boot en dan gaat zelfs de beste batterij na enkele dagen onherroepelijk plat…

Gelukkig kent Cor Bezemer het “havenwereldje” wel en op die manier kon het team al vlug gebruik maken van de diensten van Tecmaco, een bedrijf met kranen van meer dan 100 ton, om in hun garage alle technische problemen een oplossing te geven.

De technische en de administratieve keuring verliepen feilloos, maar…. Jan Van der Vaat moest plots vaststellen dat hij al zijn documenten kwijt was… Gestolen ! En zonder paspoort raak je natuurlijk niet de grens met Chili over dus…. de stress was te snijden ! Gelukkig bracht de Belgische consul raad en in ‘no time’ (minder dan 2 uur) was Jan weer in het bezit van de broodnodige papieren. De race kan eindelijk beginnen…

 

 

WIWKNUDDE070DE RIT VAN ZONDAG 2 JANUARI:

Victoria – Cordoba / Verbindingsrit: 566 km / Chronorit: 222 km

Snel en technisch parcours dat de deelnemers meteen al naar de hoogvlakte van Cordoba – in het verleden steevast het centrum van de WRC Rally van Argentinië – brengt. Als ‘warm up’ kan dit wel tellen… !

 

 

 
Preview Carlos Sainz PDF Print E-mail
Dakar
"Dakar” 2011: This will be my highlight - Carlos Sainz
 
Volkswagen factory driver Carlos Sainz contests the Dakar Rally in the new Volkswagen Race Touareg 3 together with navigator Lucas Cruz. Since Cruz became co-driver for his fellow Spaniard in the 2009 season the duo is unbeaten in four consecutive rallies – including victory in the 2010 Dakar Rally.
Read more...
 
DAKAR 2011 PDF Print E-mail
Dakar

 

alt

10 days to the 2011 Dakar Rally

"Dakar" 2011: This will be my highlight - Carlos Sainz

Volkswagen factory driver Carlos Sainz contests the Dakar Rally in the new Volkswagen Race Touareg 3 together with navigator Lucas Cruz. Since Cruz became co-driver for his fellow Spaniard in the 2009 season the duo is unbeaten in four consecutive rallies – including victory in the 2010 Dakar Rally.
Read more...
 
2011 PDF Print E-mail
Dakar

09 days to the 2011 Dakar Rally

2011 Dakar Rally: Thanks to partner Castrol everything runs smoothly

Volkswagen trusts strong partners for its "Dakar" programme. Castrol is one of these.

The traditional brand operates in 145 countries worldwide and is regarded as leading supplier of lubricant technologies for engines and gearboxes. Castrol lubricants and consumables are used in diverse areas in the Volkswagen Race Touareg 3.

The powerful 228 kW (310 PS) TDI diesel engine is lubricated with the high-performance oil Castrol EDGE. The mixture, specially formulated for the Race Touareg, excels through its high temperature stability and excellent antifoaming properties. Almost six litres of the high-performance lubricant circulate through the efficient and economical power plant's dry sump. It protects the 2.5 litre engine perfectly against the loads occurring on the 9,600 kilometre long desert rally which arise due to heat, pollutants or simply the sheer distance of the up to 860 kilometre long daily stages.

However, the Race Touareg 3 is expertly lubricated at many other points. Five litres of Castrol SAF-XJ lubricant ensure the smooth operation of the five-speed race gearbox. The front and rear axle differentials are also lubricated by Castrol products. On top of this come the fluids for the brake and clutch systems. In total almost 1.5 litres of Castrol Brake Fluid are found in the pipes of both systems. Castrol LMX extreme pressure grease helps to lubricate bearings. Including the 0.75 litres of reserve fluids there is a total of 13.25 litres of Castrol products in each Race Touareg 3.

"Castrol has forged an enviable reputation in motorsport and with its other products over a period of more than 100 years," says Volkswagen Motorsport Director Kris Nissen. "We contest the world's toughest rally with the Race Touareg 3 and can rely in the process on the reliability of all Castrol products – and this for every single kilometre."

 
«StartPrev212223242526272829NextEnd»

Page 29 of 29

nissan-logo

Samsonite-Logo-wordmark

images

 

2x40cmirixblack

images-1

proflex

delta

 

Robyns1
 
 
©2019 Nick & Willy Weyens Photography. All Rights Reserved.
Theme and site created by MnM-Design