pix@willyweyens.com
Rallyworld
 
TR-DAY2.140.jpg
 Moments in Motion 2018-09-19   

Order Now !

 COVER_2018

Gallery shortcuts

dakarworld
WRC-logo-rev-white-300x124
DAK18_Cartouche_Q.jpg
Home Other News Andreas Mikkelsen tot einde seizoen onder contract bij Hyundai
Andreas Mikkelsen tot einde seizoen onder contract bij Hyundai PDF Print E-mail
News

05.09.2017

01-C-MIKKELSENDoor velen al getipt bij Citroen... maar plots komt er een kaper opzetten: Hyundai engageert Andreas Mikkelsen voor de resterende drie WRC manches van het huidige seizoen (Spanje, Wales GB en Australië). Pineut van de hele operatie is Hayden Paddon, die - alleszins voor de Catalunya begin oktober - op non-actief wordt gezet. De 28-jarige Mikkelsen moet Hyundai opnieuw "dikke" punten bezorgen in het constructeurkampioenschap.

 

 

Dat de opzij geschoven Hayden Paddon aan een “kwakkelseizoen” bezig was, mag duidelijk zijn. In 10 wedstrijden haalde hij slechts 1 keer het podium (Finland), aan de negatieve zijde van de balans staan o.m. 4 opgaves (Monte-Carlo, Portugal, Italië en Finland).

Toch liet Hyunda de deur nog op een kier, met de mededeling dat de drie rijders (Neuville, Sordo en Paddon) allen onder contract blijven en dat de definitieve "line up" in Wales-GB en in Autralië nog kan wijzigen. Bijkomende details werden echter niet verstrekt.

Door die mindere resultaten liep Hyundai recent flink wat punten mis in de merkenstrijd. Na de “dubbel” van Neuville en Paddon in Polen, was de equipe van Michel Nandan tot op 22 punten genaderd van leider M-Sport. Maar de puntenwinst in Finland (14) en Duitsland (10) woog niet op tegen de 66 eenheden die M-Sport in die twee wedstrijden aan haar totaal toevoegde en dus opnieuw flink uitliep. Met een achterstand van 64 punten op het team van Malcolm Wilson wordt het nu wel heel moeilijk voor Hyundai om de Britten in de drie nog resterende wedstrijden van de eerste plaats te verdringen...

 

01-D-MIKKELSENDat de keuze nu op Andreas Mikkelsen valt, is zowel logisch als verrassend te noemen.

Logisch omdat de Noor immers in 2015 al won in Catalunya en in datzelfde jaar 3e werd in Wales; vorig jaar was hij bovendien in Australië de laatste rijder die VW Motorsport een WK overwinning bezorgde.

Verrassend echter ook omdat Mikkelsen al 3 keer – niet onaardig, getuige zijn zilveren medaille in Duitsland – in actie in actie kwam voor Citroën. Velen tipten hem dan nu al om de toch wel ondermaatse Kris Meeke te gaan vervangen.

Eerder dit jaar voerde Mikkelsen al een paar graveltests uit met de Hyundai i20 Coupé WRC.

 

 

Samsonite-Logo-wordmark
images

2x40cmblack

2x40cmirixblack

Snickers-logo

images-1

logo_atm_og

proflex

delta

 

nissan-logo
 
 
©2018 Nick & Willy Weyens Photography. All Rights Reserved.
Theme and site created by MnM-Design