pix@willyweyens.com
Rallyworld
 
TR-DAY1.058.jpg
 Moments in Motion 2018-09-19   

Order Now !

 COVER_2018

Gallery shortcuts

dakarworld
WRC-logo-rev-white-300x124
DAK18_Cartouche_Q.jpg
Home Other News Citroen begint deze week met de tests van de nieuwe C3 R5.
Citroen begint deze week met de tests van de nieuwe C3 R5. PDF Print E-mail
News

05.09.2017

Citroen_C3_R5-In het voorjaar van 2014 verscheen de R5 versie van de Citroen DS3 voor het eerst op het rallytoneel. Vandaag lichtte de Franse constructeur voor het eerst, en dat na een jaar van voorbereiding, de sluier van zijn opvolger, de C3 R5. Deze nieuwste telg uit de Citroen familie focust zich integraal op het privé cliënteel. Na de “denkfase” volgen deze week de eerste tests. 

(Foto's Citroen Racing)

 


 

 

In de fel betwiste R5 categorie wil de nieuwe C3 de strijd met succesrijke R5 trendsetters, als de Skoda Fabia en de Ford Fiesta, zeker niet uit de weg gaan. Zijn voorganger, de DS3 R5, probeerde dat ook maar werd – net als de Peugeot 208T16 R5 die uit dezelfde PSA familie komt – maar al te vaak door “wisselvalligheid” gekenmerkt.

 

Bij ons stond de Citroen DS3 R5 in het BRC twee keer op het hoogste podiumtrapje: in 2015 in de Wallonie (Cédric Cherain) en in 2016 in de Condroz (Craig Breen). Daarnaast boekte hij nog een 3-tal overwinningen in regionale evenementen (o.m. met Vincent Verschueren in Kortrijk).

 

Citroen_C3_R5

In het nieuwe project, dat zich op de privé markt richt, gaat Yves Matton zelfs verder dan alleen maar “de uitdaging aangaan”.

 

De directeur van Citroen Racing stelt dat: “De nieuwe C3 de nieuwe referentie moet worden in de R5 categorie, zowel op het vlak van prestaties als betrouwbaarheid en kostenbeheersing. Om deze doelstelling te kunnen realiseren, hebben we in de ontwikkelingsfase beroep gedaan op alle know how die we met Citroen Racing in het WRC hebben opgestoken”.

In tegenstelling tot de WRC wagens, waar de (vaak beproefde) ophanging door Ohlins wordt geleverd, komt dit onderdeel bij de R5 versie echter uit de Reiger ateliers...

 

 

Het testwerk, waaraan men deze week begint, wordt in deze eerste fase uitgevoerd door Stéphane Lefebvre, Craig Breen en Yoann Bonato, momenteel leider in het Franse rallykampioenschap. Na deze eerste testperiode wordt de ontwikkeling van de C3 verder gezet, zowel op asfalt als op gravel. Daarbij zullen nog andere rijders worden ingezet. De homologatie door de FIA wordt voor 2018 vooropgesteld.

Vreemd genoeg, de naam van Kris Meeke wordt nergens vermeld in het communiqué die Citroen deze week verspreidde.....

 

Citroen_C3_R5_

 

Samsonite-Logo-wordmark
images

2x40cmblack

2x40cmirixblack

Snickers-logo

images-1

logo_atm_og

proflex

delta

 

nissan-logo
 
 
©2018 Nick & Willy Weyens Photography. All Rights Reserved.
Theme and site created by MnM-Design